Στην κεντρική αγορά της Παροικιάς βρίσκεται και στεγάζεται το αρτοποιείο ‘ΡΑΓΚΟΥΣΗ’. Τέσσερις γενιές η οικογένεια Ραγκούση, εδώ και σχεδόν ένα αιώνα, έχει αφήσει την δικιά του ιστορία πάνω στο νησί φτιάχνοντας τις καλύτερες γεύσεις με βάση το αλεύρι.

Στον φούρνο ‘ΡΑΓΚΟΥΣΗ’ μπορείτε να γευθείτε μοναδικές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι και πολύ αγάπη για αυτή τη δουλειά, από το παραδοσιακό ζυμωτό χειροποίητο ψωμί με προζύμι, το μοναδικό ψωμί εμπλουτισμένο με βασιλικό ψημένο στα ξύλα και βέβαια την μεγάλη ποικιλία αρτοσκευασμάτων όπως το μοναστηριακό ολικής αλέσεως, σικάλεως, καλαμποκιού και πολλά ακόμα.

Ακόμα θα μπορέσετε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία κρουασάν και σάντουιτς για το πρωινό σας, πάντοτε φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Στον ‘Παλιό Φούρνο’ μπορείτε να βρείτε και παραδοσιακά Παριανά εδέσματα όπως τα αμυγδαλωτά και ο μυρωδάτος ζαχαρομπακλαβάς, μυζηθροπιτάκια και λουκούμια εξαιρετικής ποιότητας, παραδοσιακά βουτήματα, κριθαροκούλουρα.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και από τα σιροπιαστά γλυκά φημισμένα για την λεπτή τους γεύση αλλά και τα απίθανα κεράσματα του κιλού και γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά. Τη μοναδική ποιότητα και ποικιλία του ‘Παλιού Φούρνου’ ή ‘Ραγκούση’, εκτός από την κεντρική αγορά της Παροικιάς μπορείτε να απολαύσετε πηγαίνοντας στην Νάουσα στην στάση ‘Μύλος του Αβραάμ’.